In oktober vond het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) plaats. Het werd voor de 59e keer georganiseerd en is de enige in zijn soort ter wereld. Meer dan 500 kaasprofessionals vanuit de kaasindustrie, -handel, -speciaalzaken en -kennisinstituten keken, roken, voelden en proefden van een speciaal voor hen geselecteerd assortiment Nederlandse kaas. Tijdens de keuringen krijgen de deelnemers tien kaasboorsels voorgezet. De keurders, die het beste de soort, de leeftijd, de smaak en de kwaliteit kunnen omschrijven, vallen in de prijzen. Niet het product wordt dus gekeurd, maar het vakmanschap van de persoon!
Diegenen, die het allerbeste soort, rijpingsstadium, smaak en kwaliteit hebben onderscheiden, zijn in de prijzen gevallen en kunnen zich de beste kaaskenners van Nederland noemen. Op de foto de allerbeste van 2018, Cees Frikkee, tijdens de uitreiking van de Gouden Kaasboor door Anita Witzier.