ALKMAAR - AFC '34 heeft zichzelf niet beloond in de thuiswedstrijd tegen Hoogland. De ploeg van trainer/coach Thomas Bart was de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar toonde zich niet slagvaardig voor het doel: 1-1.

Acht minuten voor de rust bracht aanvoerder Gijs Brouwer zijn ploeg op voorsprong na een prima aanval en goed voorbereidend werk van Aiman Afouzar en Ties Glas. De 1-0 was zeker terecht, want zowel voor als na het doelpunt was AFC '34 de bovenliggende partij met het meeste balbezit en de beste mogelijkheden.

Ook nade pauze leken de Alkmaarders het duel onder contole te hebben, maar was het opnieuw niet accuraat in het afronden van de mogelijkheden. Het brak de thuisploeg op toen Kersten in de 72e minuut met een fraaie kopbal Hoogland op gelijke hoogte bracht. Ondanks een slotoffensief met ook daarin nog kansen lukte het AFC '34 niet het duel nog in winst om te zetten.

AFC '34 dat nu zevende staat met elf punten uit zeven wedstrijden gaat volgend weekend op bezoek bij JOS Watergraafsmeer.