ALKMAAR - AFC '34 is ook in het tweede thuisduel in de vierde divisie met lege handen gebleven. VVOG uit Harderwijk won op het sportpark aan de Robonsbosweg met 2-3.

Door vakanties en blessures moest trainer Thomas Bart puzzelen en zodoende begon hij met basisdebutanten Dustin Balke en Cedric Wilson aan de wedstrijd tegen VVOG. Die hadden de beschikking over de ervaring van de 37-jarige Joshua Patrick, en die werd de belangrijkste man in dit duel. De routinier zorgde zelf met een schot voor de opneingstreffer en stelde na een half uur Max Leeflang in staat de 0-2 te scoren. Die score had ook zomaar hoger kunnen oplopen, ware het niet dat keeper Mike Wesselink zijn ploeg nog op de been hield.

AFC '34, dat in de eerste helft aanvallend niets kon brengen, kwam vanuit het niets terug in de wedstrijd. Kort na de rust zorgde Dimaggo Senchi voor de aansluiting en na gerommel in de Harderwijkse verdediging wist Guillaume Rijssel zelfs gelijk te maken na een uur spelen. Het was echter wederom Joshua Patrick die het duel een kwartier voor tijd besliste en dat was gezien het spelbeeld terecht: 2-3.

AFC '34, dat nu drie punten heeft uit drie wedstrijden gaat komende zaterdag op bezoek bij ODIN '59 in Heemskerk.