REGIO – In de Eerste Klasse boekte AFC’34 de tweede zege van het seizoen. Ook Kolping Boys en HSV wisten te winnen. De Foresters keerde puntloos terug uit Wognum.

DSOV – AFC’34 0-2
‘We hebben vandaag als een collectief gespeeld. Voor rust hebben wij weinig weggegeven, maar aan de bal kon het vanuit onze kant beter. We hadden ook zeker voor kunnen staan’, zei AFC’34 speler Ilker Yilmaz na afloop. ‘In de tweede helft begonnen we sterk, net als de eerste helft. Ik vond dat we gezien de wedstrijd verdiend op voorsprong zijn gekomen.’

Via Brian-Paul Tesselaar opende de Alkmaarders de score. ‘Vanaf de 0-1 werd het wat minder vanuit onze kant, maar als team stond het goed. In de laatste minuut maakten we de wedstrijd af.’ De 0-2 kwam op naam van Sercan Yilmaz.

Kolping Boys – VV Schoten 5-2
Na vijf wedstrijden is Kolping Boys nog altijd zonder puntverlies. Voor rust kwamen Rik Klaver en Kevin Cappai tot scoren, waarna Joey Kooge in het tweede bedrijf driemaal tot scoren kwam. ‘Het klasse verschil was groot. Zij hadden totaal geen grip op onze aanvallers die een hartstikke mooie middag hadden’, aldus Marc de Wilde. ‘Na de 3-0 was de weerstand gebroken.’

De zege op Schoten betekende een vervolg op de sterke seizoensstart. ‘Dit is zeker een mooie start. En verdiend want we hebben goed voetbal gespeeld.’

Voor de ploeg van trainer/coach De Wilde wachten er uitduels op rij. Komende donderdag speelt het voor de beker op bezoek bij Hercules Zaandam. Hierna wacht het treffen met De Foresters en de kraker tegen De Zouaven.

HSV – Spirit’30 SC 2-1
Tegen een fysiek Spirit’30 wist HSV een 0-1 achterstand om te buigen en zo de punten in Heiloo te houden. ‘Voor rust was het heel matig. Zij schoten de ballen naar voren en wonnen alle duels’, aldus Edwin Veenstra. Halverwege keek de thuisploeg tegen een 0-1 achterstand aan. Misschien was het wel verdiend, we hadden niet heel veel in te brengen.’

Na rust kreeg HSV meer grip op de tegenstander en boog de score via Arend Swart (schot in de korte hoek) en Jelle Stem (afstandsschot) om naar 2-1. Veenstra: ‘We moeten zo snel mogelijk van die onderste ploegen weg. We hebben nu tien punten en dat is een best hoog aantal voor een ploeg in opbouw.’

Spartanen – De Foresters 4-0
In Wognum kreeg Mitchell Zwart een grote kans en leek De Foresters op 0-1 te brengen, maar een teen van een Spartanen verdediger voorkwam dit. Na een fout in de achterhoede was het de thuisploeg die de score opende. ‘Spartanen was voetballend een beter elftal. Wij waren wat te lief, maar we kregen nog wel een paar mogelijkheden met Daniël ben Ami en Hidde Postma.’ aldus Edwin Reder. Na een half uur werd Postma onderuitgehaald toen hij zich door de verdediging heen wurmde en vrij op de keeper kon doorlopen. Helaas voor de ploeg uit Heiloo bleef het onbestraft.

Na rust werd De Foresters een penalty onthouden. ‘De scheidsrechter vond het niks en dat was denk ik de enige op het complex’, vervolgde de oefenmeester. In het vervolg verdubbelde Spartanen de score. Na kansen voor de bezoekers op de aansluitingstreffer vloeiden de krachten wat weg en kon de gastheer uitlopen met 4-0. ‘Al met al terecht verloren maar de scheidsrechter had wel twee cruciale momenten in het nadeel van ons gefloten. Daarnaast heb ik te maken met heel veel blessures en krappe selectie.’