ALKMAAR - AFC`34 moet even pas op de plaats maken in de strijd om de bovenste plaatsen in de Vierde Divisie. De Alkmaarders liepen zaterdag ondanks een veldoverwicht in het mes van ARC en verloren met het kleinst mogelijke verschil: 0-1.

Die uitslag was een grote teleurstelling voor de thuisploeg, waar ui de eerste helft al bleek dat de gasten uit Alphen aan den Rijn louter kwamen om het spel van de Alkmaarders te onteregelen. Desondanks had AFC`34 duidelijk het betere van het spel en kreeg ook mogelijkheden, waarvan de grootste kort voor rust door Guillaume Rijssel om zeep werd geholpen.

Ook Ties Glas kreeg mogelijkheden om te scoren, maar liet deze ook liggen. ARC dat duidelijk op de counter speelde kwam er na rust iets meer uit en scoorde bijna toen de lat boven keeper Wesselink werd geraakt. Twintig minuten voor tijd viel die treffer alsnog bij een snelle uitval met Kaabouni als eindpunt. Met een aantal aanvallende wissels probeerde AFC'34 het nog met een slotoffensief, maar zonder gewenst resultaat.

In de stand staat AFC'34, dat komende zaterdag op bezoek gaat bij Ter Leede in Sassenheim, nu vijfde.