HOOGLAND - AFC '34 mag zich komend seizoen vierde-divisionist noemen. De ploeg van de beide trainers Thomas Bart en Jurgen Metselaar toonde zich in de finale van de nacompetitie te sterk voor RKHVV uit Huissen. Met name door een ijzersterke eerste helft wonnen de Alkmaarders met 3-1.

Op een snikheet sportcomplex in Hoogland waren de Alkmaarders in de eerste helft oppermachtig. Een prachtige individuele actie met dito afronding van Marra Muzo zorgde na een kwartier spelen voor de openingstreffer. De geel-blauwen deden in de volgende twintig minuten nog veel betere zaken. Na een prachtige combinatie met Huib Sprenkeling wist Ties Glas de 2-0 te maken en het duurde niet lang of Glas maakte, ietwat gelukkig, ook de derde Alkmaarse treffer.

Voor tegenstander RKHVV het sein om wat te doen en men wisselde voor rust al driemaal, maar veel soelaas bracht dat niet. AFC '34 bleef ook in het tweede bedrijf prima op de been. Onder leiding van aanvoerder Emre Aykan gaf de hechte defensie niet veel weg. Pas in de 80e minuut wist Nick Stienstra met een kopbal wel het net achter keeper Wesselink te vinden, maar AFC '34 liet niet veel meer toe, waarna het feest na het laatste fluitsignaal kon losbarsten.