ALKMAAR - Veel renners, waaronder enkele Alcmarianen stonden gisteravond aan de start voor weer een wedstrijd in kader van de zomeravondcompetitie georganiseerd door WV Alcmaria en de HRTC DOK.

De omstandigheden waren aanmerkelijk beter als afgelopen week en al snel bleek dat bij de topklasse vooral alcmaria renner Sjors de Waard er zin in had. Direct na het luiden van het startschot reed een select gezelschap weg. Daarbij ondermeer Kris de Boer en Dave Huisman, die we later ook in de uitslag zullen tegenkomen.

Bij de funklasse, alwaar zo’n 20 renners aan de start stonden, viel ook nu weer op het rijden van de eerste jaars nieuweling Sven Collewijn, uitkomend voor de Alkmaarse formatie. Verschillende keren probeerde hij weg te komen, maar een voortrazend peloton zag dat niet zitten.

Na een uur koers ging het bord op respectievelijk op 3 en 5 ronden en kon er worden uitgemaakt wie deze editie op zijn naam mocht schrijven.

Opvallend was de eindsprint bij de funklasse alwaar Yorick Bos als een bekend duveltje uit de doos zijn wiel als eerste over de streep drukte. Deze (oud-) baan renner en techniek trainer van ondermeer het RTC weet nog degelijk wat sprinten is.

Het geeft maar weer eens aan, dat deze wedstrijden ook voor gestopte renners een prima uitlaatklep is en er kennis kan worden overgedragen aan nieuwkomers.

Bij de Topklasse, had De Waard geen moeite om zijn wedstrijd winnend af te sluiten. Dave Huisman en Kris de Boer verdeelden de 2e en 3e plek, waar bij de funklasse achter de eerder genoemde Sven Collewijn, Jan Warmerdam en Glenn Hatzma respectievelijk 2 en 3 werden.

Voorlaatste rit volgende week dinsdagavond bij de HRTC DOK.