ALKMAAR - Alcmaria Victrix is ook in de vijfde competitiewedstrijd zonder puntenverlies gebleven. In de thuiswedstrijd tegen De Koog zegevierde de ploeg van trainer Edwin Veenstra met maar liefst 5-1.


De Texelse ploeg bleek een taaie klant te zijn voor de ambitieuze Alkmaarse ploeg die echter wel voortdurend de betere was en uiteindelijk dan ook een dikverdiende zege behaalde. Nadat Raymond Lagerburg de score had geopend kwamen de eilandbewoners kort hierna op gelijke hoogte via de fysiek sterke Yorgo Helleman. Toch ging Alcmaria Victrix met een voorsprong rusten toen Kevin van Londen de 2-1 tegen de touwen kopte.

Na rust hielp de thuisploeg de nodige kansen om zeep, maar met de 3-1 wist Ruben Beentjes het duel te beslissen. Nick Kleefman en invaller Ginyo Vrede wisten de score in de slotfase nog verder op te voeren.

Door de zege blijft Alcmaria Victrix de koppositie delen met "buur" Alkmaarsche Boys dat een iets beter doelsaldo heeft. Komende zondag spelen de Alkmaarders voor de beker een thuisduel tegen Spirit '30. Een week later volgt dan in de competitie de uitwedstrijd bij Oudesluis.