'T KRUIS - Mede door vele versterkingen wordt het gedegradeerde Alcmaria Victrix dit seizoen gezien als één van de titelkandidaten in de vierde klasse. In de eerste twee wedstrijden maakt de ploeg van Edwin Veenstra die status voorlopig waar. Na een ruime zege op Succes (5-0) werd er ook bij promovendus KSV gewonnen: 1-4.

De Alkmaarders kwamen in 't Kruis al vroeg op achterstand toen een corner van aanvoerder Jasper Bakker zo het doel in zeilde. De gelijkmaker viel bijna direct na de aftrap en werd gescoord door Ruben Beentjes die afgelopen seizoen de overstap maakte van BOL naar de Alkmaarders. Kort voor de rust zorgde Maurizio Rodriguez Campos voor een Alkmaarse voorsprong. De tweede helft was net op gang toen Kevin van Londen de marge op twee bracht en dit kwam KSV niet meer te boven. Rodriguez Campos maakte vervolgens ook nog zijn tweede van de middag.

Komende zondag speelt Alcmaria Victrix een thuisduel tegen Texel '94, dat na twee wedstrijden ook nog de volle buit heeft.