ALKMAAR - Alcmaria Victrix mag het komende jaar de Zilveren Kaasberrie in de eigen prijzenkast opslaan. Tijdens de 74e editie van het Kaasstad Toernooi bij Alkmaarsche Boys wist men de organiserende vereniging in de finale met 1-2 te verslaan.


De eindstrijd leek een mooie voorbode te worden van wat er dit seizoen in de 4e klasse A staat te wachten, want ook daar staat de stadsderby op het programma. Al snel werd duidelijk dat beide ploegen nog zoekende zijn, gezien de compleet nieuwe selecties die er aan beide kanten staan en het werd dan ook geen grootse finale. Zo zitten er bij Alcmaria Victrix vier spelers in de selectie die afgelopen seizoen nog voor Alkmaarsche Boys speelden. Daarnaast kreeg de ploeg van trainer Edwin Veenstra nog de nodige versterkingen met ondermeer de komst van ex-prof Bart van Hintum en Ruben Beentjes van BOL. Alkmaarsche Boys, waar de nieuwe trainer Roy Rowinkel wegens werk afwezig was, profiteerde juist weer van het stoppen van een groot deel van de selectie van SV Koedijk, en zag tevens een flink aantal spelers vertrekken.

Het zorgde voor een aftastende eerste helft met de nodige slordigheden waarin de thuisploeg kort voor rust op voorsprong kwam. Na een overtreding van Dylan Bijl op Remco Reinhard wees scheidsrechter Lakeman naar de stip vanwaar de jarige Mick Boon zich koelbloedig toonde. Na de rust begon Alcmaria Victrix sterk en men wist het duel dan ook te doen kantelen. De van SV Zandvoort overgekomen Raymon Lagerburg wist hard af te drukken na een voorzet van links en Kevin Floor, één van de spelers die afgelopen seizoen nog op Overdie speelde, wist even later fraai tegendraads een voorzet vanaf de andere kant achter keeper Ferry Outhoff te koppen. Ondanks dat Alkmaarsche Boys nadien nog meende recht te hebben op een strafschop kwam er in die stand geen verandering meer en mocht aanvoerder Bijl na afloop de Zilveren Kaasberrie in ontvangst nemen.

In de strijd om de derde plaats wist de winnaar van een jaar eerder, het zaterdagelftal van VV Egmond, met 2-0 te winnen van Kolping Boys (zat.)

EINDSTAND

1. Alcmaria Victrix
2. Alkmaarsche Boys
3. VV Egmond (zat.)
4. Kolping Boys (zat.)

Foto's: DP Sportfotografie