DEN HELDER - Het was al snel bekeken halverwege het wielerseizoen. De ene na de andere wedstrijd won Sjors de Waard. Voor de eindoverwinning binnen dit Alcmaria gebeuren was hij dan ook zeer verguld toen hij afgelopen zaterdagavond de wisselbokaal in ontvangst mocht nemen bij de HRTC DOK.


Onder luid applaus van de vele clubgenoten bedankte hij de organisatie en was hij zeer content met de overstap naar deze Alkmaarse wielervereniging destijds. Volgend seizoen zal hij deel uitmaken van het regioteam Noord-Holland van Martin Kras.

Voorzitter Wim Bos maakte van deze gelegenheid gebruik, om de voortgang van de fusie tussen deze club en de WV Noord-Holland nog eens onder het voetlicht te brengen. Het is de wens van deze beide verenigingen samen met enkele anderen sportclubs een eigen (multi-) clubparcours te hebben. De gemeenten die daarbij betrokken zijn, hebben daar ook positief op gereageerd en e.e.a zal komende maanden nader worden onderzocht.

Op de tweede en derde plek zien we Ties Danenberg en Martin Krijt met respectievelijk 88 en 87 punten. De 210 punten van de winnaar Sjors de Waard werd bij lange na dus niet gehaald.

Onder genot van een prima rijsttafel van De Warung© Indische keuken en een heuse pub quiz met ondermeer Alcmaria gerelateerde vragen werd de avond afgesloten.

De WV Alcmaria-Victrix kan nog renners gebruiken, vooral de sportklassen en amateurs, nu met 35 renners, is een mooie ploeg. Ploegleider Tom van Hemert streeft er dan ook naar de meerdaagse wedstrijden in 2024 met dubbele teams te gaan rijden. Ook het NCK staat op zijn lijstje!

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via : www.alcmaria-victrix.nl