ALKMAAR - De wedstrijd in de halve finale van de nacompetitie tussen vierdeklasser Alkmaarsche Boys en derdeklasser SV De Rijp heeft zondagmiddag het nodige spektakel opgeleverd. Onder tropische omstandgheden kreeg het publiek een verlenging en liefst twaalf doelpunten voorgeschoteld.

Terwijl de thermometer de 30 graden aantikte werd het op Sportpark Overdie een wedstrijd met alles er op en er aan. Mede dankzij vele fouten die in het veld werden gemaakt werd het een aantrekklijk schouwspel waarin het publiek voortdurend aan zijn trekken kwam. Reeds binnen vijf minuten schoot spelmaker Sercan Yilmaz een vrije trap acheter keeper Timmer, maar met de rust was het ineens 1-2 voor De Rijp door een treffer van Visser en een benutte strafschop van Jonk. Met name die laattse treffer leverde een hoop onbegrip op bij Alkmaarsche Boys aangezien scheidsrechter Tjong A Hung de bal op de stip legde terwijl de overtreding van Binnendijk op Rijser toch ruim buiten het strafschopgebied was.

Jonk scoorde direct na de rustt weer avnaf de strafschopstip, ditmaal uit een wel terecht geven penalty. Alkmaarsche Boys knokte zich vervolgens bewonderenswaardig terug en door een magnifieke trap van Yilmaz en een intikker van Sandes de Oliveira was het ineens 3-3. Snel hierna was het door slordig balverlies echter alweer De Rijp dat scoorde via Poel. Nadat het spel lang stil lag omdat Rick Waal van de gasten werd bevangen door de hitte wist Alkmaarsche Boys in de blessuretijd toch nog een verlenging af te dwingen toen invaller Khalid Ezhar scoorde vanaf de strafschopstip.

In die verlenging bleek De Rijp, dat in de tweede helft eigenlijk op het punt van breken stond, toch het meest effectief. Via De Graaf en Robbert Waal liep het weer uit, hierna deed aanvoerder Kevin Koeleman nog wat terug, maar het slotakkoord was voor De Jong die de eindstand op 5-7 bepaalde.

Hiermee eindigde het seizoen voor Alkmaarsche Boys en heeft De Rijp nog één wedstrijd, tegen RCZ op neutraal terrein, om zich in de derde klasse te handhaven.

Foto's: DP Sportfotografie