ALKMAAR/SCHOORL - Bij de start van de competitie in de vierde klasse van het zondagvoetbal hebben de Alkmaarse teams, Alcmaria Victrix en Alkmaarsche Boys, de volle buit gehaald. Beide ploegen wisten met 5-0 te zegevieren.


Alcmaria Victrix van trainer Edwin Veenstra begon het seizoen in eigen huis tegen Succes. "Alkmaars oudste" kreeg na de degradatie van afgelopen seizoen een behoorlijke kwaliteitsinjectie met veel nieuwe spelers waarbij de komst van voormalig prof Bart van Hintum het meest in het oog sprong. Met Van Hintum als aanvoerder had Alcmaria Victrix niet veel moeite met Succes. Ruben Beentjes, na enkele jaren BOL, teruggekeerd op Sportpark Egmonderhout liet zich direct gelden met twee doelpunten. De overige goals kwamen op naam van Kevin Floor, Maurizio Rodriguez Campos en Ginyo Vrede: 5-0.

Bij Alkmaarsche Boys zag de nieuwe trainer Roy Rowinkel ook heel wat nieuwe spelers komen. De rood-wit geblokten begonnen het seizoen met een uitwedstrijd bij promovendus Duinrand S en behaalden ook een ruime 0-5 zege, na een 0-2 ruststand. De score was nog een zwakke afspiegeling van het daadwerkelijke aantal kansen. Een van de nieuwelingen, de van Koedijk overgekomen Remco Reinhard, was bepalend met een hattrick. Ook Mick Boon trof doel, maar het hoogtepunt van de middag was voor Thijs van den Oord. De van Kolping Boys overgekomen routinier trof doel met een schot van zo'n veertig meter afstand.

Komende zondag speelt Alkmaarsche Boys een thuiswedstrijd tegen het eveneens gepromoveerde Oudesluis. Alcmaria Victrix treft dan een andere promovendus als men op bezoek gaat bij KSV.