ALKMAAR - Alkmaarsche Boys blijft aan de winnende hand. Ondanks een moeizame eerste helft wist de ploeg van trainer/coach Roy Rowinkel zondag een dikverdiende overwinning te behalen op Con Zelo: 3-0.

De thuisploeg begon sterk en had al in de openingsfase kunnen scoren toen Mick Boon de paal raakte en Remco Reinhard van dichtbij een goede kans wist te missen. In het vervolg van de eerste helft liep het een stuk stroperiger bij de Rowinkel-equipe. Men hanteerde een te laag tempo en Con Zelo van trainer Larbi Loukou had de organisatie goed staan. Desondanks gaf Alkmaarsche Boys nauwelijks iets weg dankzij de hechte en ervaren defensie waaraan routinier Thijs van den Oord leiding geeft met naast hem de sterke Gennaro Indri en de degelijke Kevin Koeleman en Stan Vonk op de backposities. Het is niet voor niets dat keeper Ferry Outhoff deze competitie tot nu toe pas slechts één tegengoal hoefde te incasseren.

De Boys-goalie hield ook tegen de Waarlanders weer de nul, want na de rust stelde Alkmaarsche Boys wel orde op zaken. Het was voortdurend eenrichtingsverkeer al hield Con Zelo dik een uur stand. Uiteindelijk was het linksback Stan Vonk die zoor de zoveelste keer mee opkwam en de hoek langs keeper Groen voor het uitzoeken had: 1-0. Met het inbrengen van de langdurige geschorste Ilias Ait Kassi kreeg de thuisploeg nog meer aanvallende impulsen. Dit leverde uiteindelijk de zevende competitiereffer van Remco Reinhard op en in de slotminuut mocht Ait Kassi vanaf elf meter aanleggen nadat hij zelf binnen de zestien was gevloerd. De 3-0 was voor de uitstekend leidende scheidsrechter Hoovenstat tevens het sein om een een eind aan het duel te maken.

Alkmaarsche Boys blijft met twaalf punten uit vier duels koploper en gaat komende zondag op bezoek bij KSV in 't Kruis.

Foto's: DP Sportfotografie