HIPPOLYTUSHOEF - Alkmaarsche Boys is na drie gespeelde wedstrijden de koploper van de vierde klasse A. De ploeg van trainer/coach Roy Rowinkel behaalde zondag een eclatante zege op Succes, dat het duel met negen man eindigde: 1-8.

Het moet gezegd worden dat Alkmaarsche Boys het duel in Hippolytushoef feitelijk al in handen had voordat de warrig leidende scheidsrechter Van Ham twee man van de thuisploeg naar de kleedkamer stuurde. Nadat Tom Hofkamp al snel de score had geopend vanuit een vrije trap wisten ook de andere voorhoede-spelers, Remco Reinhard en Mick Boon al voor rust het net te vinden. Na de 0-3 werd laatste man Pieter Mulder al naar de kleedkamer gezonden door de arbiter nadat hij zich verbaal liet gelden. Met tien tegen elf wist Succes via een benutte strafschop van Tom Kamp, die handig door hem zelf versierd was, nog wel op 1-3 te komen.

De overtal-situatie gaf Alkmaarsche Boys na rust nog meer ruimte en het was Remco Reinhard die met nog eens twee goals een hattrick kon voltooien. Na de 1-6 van Ilyas Bektas leverde ook Wonne van Bekkum kritiek op de leidman en kon ook hij vertrekken. Het zorgde voor de nodige onvrede langs de kant bij de thuisploeg waarna een afkoelingsperiode werd ingelast. Terug op het veld was het voor Alkmaarsche Boys een koud kunstje om de score een nog hoger aanzien te geven via de invallers Martijn Passet en Tarik Redouani.

Trainer Rowinkel erkende na afloop dat Succes benadeeld was door de scheidsrechter. "Beide rode kaarten waren erg overdreven, maar gelukkig hebben wij ons er niet door laten afleiden en hebben gedaan wat wij moesten doen. We zijn goed met de kansen omgegaan en hebben de wedstrijd snel in het slot gegooid".

Alkmaarsche Boys, dat nu op doelsaldo medekoploper Alcmaria Victrix voorbij gaat, speelt komende zondag een thuiswedstrijd tegen Con Zelo.