ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft ook de derde poulewedstrijd in het districtsbekertoernooi in winst weten om te zetten. Tegen SV Koedijk werd er met het kleinst mogelijke verschil gewonnen (1-0) waardoor de ploeg van trainer Roy Rowinkel doorgaat naar de eerste knock-out ronde.

De nipte zege was een verdiende zonder groots te spelen. Alkmaarsche Boys had men name in de eerste helft genoeg kansen om afstand te nemen, maar daarbij stond ondermeer tweemaal de paal geluk in de weg. In de 37e minuut betekende een van richting veranderd schot van Martijn Passet alsnog de 1-0.

Ook na rust was de thuisploeg de betere, maar bleef het door de nipte voorsprong toch nog spannend en moest keeper Ferry Outhoff in de slotminuut nog in actie komen om de zege veilig te stellen. Na de overwinningen op Alcmaria Victrix (zat.) en SC Dynamo werd Alkmaarsche Boys zodoende de terechte poulewinnaar en kan het zich gaan opmaken voor de competitieouverture die volgend weekend van start gaat met een uitwedstrijd bij Duinrand S.

Trainer Roy Rowinkel: "Overall ben ik tevreden al was het vandaag niet groots. Desondanks moeten we deze wedstrijd normaal gesproken met grote cijfers winnen. Met drie overwinningen en geen enkele gele kaart kan ik echter niet anders dan tevreden zijn en gaan wij ons volop richten op de competitie".