'T KRUIS - Voor koploper Alkmaarsche Boys staat komende zondag de uitwedstrijd bij KSV in 't Kruis op het programma.


Na twee degradaties op rij is KSV dit seizoen weer terug in de vierde klasse. De Kruizer Sport Vereniging kroonde zich afgelopen seizoen onder trainer Rowan Top tot kampioen van de vijfde klasse. Voormalig speler Top vertrok na dit succes en werd afgelopen zomer opgevolgd door Nick de Waart. De jonge oefenmeester kan daarbij in zijn eerste seizoen beschikken over enkele opvallende namen want tot ieders verrassing presenteerde KSV eerder dit jaar de komst van de voormalige profs Danny Post en Renaldo Jongebloet. Post (35) kwam in het vorige seizoen nog uit voor Almere City FC en was zelfs de allereerste doelpuntenmaker in de eredivisie voor de Almeerse profclub. Daarvoor speelde hij liefst negen seizoen voor VVV-Venlo. Post moet overigens vanwege een hamstringblessure het duel met Alkmaarsche Boys aan zich voorbij laten gaan. De eveneens 35-jarige Jongebloet speelde in het verleden profvoetbal voor o.a. Haarlem, FC Emmen en FC Dordrecht. Naast de genoemde spelers kan de KSV-selectie ook nog steeds beschikken over de ook bij Alkmaarsche Boys bekende Yucel Gundogdu, die vele successen in de top van het amateurvoetbal kende en nog dit seizoen zijn 50e verjaardag mag vieren.

KSV heeft de ambitie om dit seizoen in het linkerrijtje terecht te komen, maar kende een moeizame start met drie nederlagen op rij. Afgelopen zondag werd echter Succes met 3-2 verslagen waardoor KSV nu op een negende plaats staat in 4A.

In deze klasse gaat ondertussen het crescendo met Alkmaarsche Boys want de ploeg van trainer Roy Rowinkel is de trotse koploper. Afelopen zondag werd tegen Con Zelo de vierde zege op rij behaald (4-0). De trainer van de Alkmaarders blijft echter nuchter onder de goede prestaties. "Wie had in mei kunnen denken dat we staan waar we nu staan, maar de doelstelling blijft hetzelfde en die is niet zozeer gericht op een positie op de ranglijst. We willen met al deze nieuwe jongens eerst een teamgevoel creeëren en daarin maken we flinke stappen. De spirit op zowel trainingen als in wedstrijden is goed en er heerst een goede sfeer binnen de groep, hetgeen uiteraard samenvalt met de resultaten. Het feit dat we deze competitie pas één tegengoal incasseerden en pas één gele kaart hebben ontvangen bevestigen dat en maken mij trots".

De wedstrijd KSV - Alkmaarsche Boys begint zondag om 14.00 uur op Sportpark De Kruising in 't Kruis en staat onder leiding van scheidsrechter Muller.

STAND

1. Alkmaarsche Boys (4-12)
2. Alcmaria Victrix (4-12)
3. Hollandia T (4-9)
4. Texel '94 (4-9)
5. De Koog (4-5)
6. Hugo Boys (4-4)
7. Con Zelo (4-4)
8. Winkel (4-4)
9. KSV (4-3)
10. Duinrand S (4-3)
11. Succes (4-3)
12. Oudesluis (4-1)

Programma 20-10

KSV - Alkmaarsche Boys
Alcmaria Victrix - De Koog
Hollandia T - Oudesluis
Succes - Texel '94
Hugo Boys - Con Zelo
Duinrand S - Winkel