SCHOORL - Na weken van voorbereiding en bekerwedstrijden gaat komende zondag dan eindelijk de competitie in de 4e klasse A van start. Het vernieuwde Alkmaarsche Boys begint daarin met een uitwedstrijd bij promovendus Duinrand S in Schoorl.


Het echte werk gaat dus beginnen en daar kijkt men bij Alkmaarsche Boys naar uit na een succesvolle bekercampagne. De drie poulewedstrijden tegen achtereenvolgens Alcmaria Victrix, SC Dynamo en Koedijk werden allen in winst omgezet tot tevredenheid van de nieuwe trainer Roy Rowinkel. De oefenmeester, overgekomen van Kolping Boys, moet het doen met een vrijwel compleet nieuwe selectie. "We zijn begin augustus begonnen en sindsdien zie ik alleen maar progressie, de sfeer is goed en de jongens zijn gretig. Over de bekerwedstrijden ben ik over het algemeen wel tevreden, met name in de tweede helft tegen SC Dynamo hebben we prima voetbal laten zien. We winnen drie keer en we pakken nul gele kaarten dus dat stemt positief".

Aan sportieve doelstellingen wil Rowinkel zich nog niet wagen. "Iedere trainer wil natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen, maar onze eerste doelstelling is dat we vooral normaal doen, plezier hebben in wat we doen en als groep naar elkaar groeien. Ik ben er als trainer altijd van overtuigd geweest dat als je een hechte groep bent die bereid is voor elkaar te werken, resultaten niet uit kunnen blijven. Hoe ver we daar mee komen zien we gedurende die rit komend seizoen."

De eerste testcase in de competitie is dus Duinrand S dat afgelopen seizoen promoveerde naar de vierde klasse. Op 9 juni wist de Schoorlse formatie de beslissingswedstrijd tegen toenmalig vierdeklasser Geel Zwart '30 te winnen. Op het veld van VIOS W werd het 2-0 voor Duinrand S, dat toen nog onder leiding stond van trainer Armand Hoffman die in die wedstrijd na drie jaar afscheid nam. Het is aan de nieuwe trainer Robert Venbroek, overgekomen van FC Uitgeest 2, om de Schoorlse ploeg komend seizoen te laten manifesteren in de vierde klasse.

De wedstrijd Duinrand S - Alkmaarsche Boys begint komende zondag 22 september om 14.00 uur op Sportpark Duinrand en staat onder leiding van scheidsrechter Van Lith.