ALKMAAR - Na vijf overwinningen en een gelijkspel is AZ voor het eerst deze competitie tegen een nederlaag opgelopen. In de zevende speelronde was FC Utrecht in Alkmaar met 1-2 te sterk.


Het was zelfs sinds 6 april dat AZ voor het laatst een competitiewedstrijd verloor en in het eerste half uur zag het daar nog niet naar uit. AZ begon sterk en Parrott opende de score op aangeven van Mijnans,die miscommunicatie tussen Van der Hoorn en Barkas slim afstrafte. Lang duurde de Alkmaarse vreugde niet, want Cathline zette Utrecht met een iets van richting veranderd schot op gelijke hoogte.

Invaler Aaronson zette na goed voorbereidend werk van El Karouani de Utrechters na rust op voorsprong. Addai en Van Bommel misten daarna enorme kansen op de gelijkmaker. Na twee kopballen van Utrechter Jensen op de lat miste Mijnans van dichtbij,waarna wonderlijk genoeg ook Møller Wolfe van AZ twee keer op de lat kopte. Het FC Utrecht van de jarige Ron Jans trok zo de zege over de streep en neemt zodoende ook de tweede plaats over van AZ.