ALKMAAR - Mede dankzij een ware bliksemstart, met een hoofdrol voor basisdebutant Joshua John, heeft AFC '34 de derby in de 1e Klasse A tegen Kolping Boys met 3-2 gewonnen.

De voormalig profvoetballer had de bal nog maar enkele malen aangeraakt toen hij na drie minuten al twee doelpunten achter zijn naam had staan. Een vlammend schot belandde in de bovenhoek en kort hierna kon John profiteren van voorbereidend werk van Kevin Oudejans. Nog voor de eerste tien minuten om waren kon Kolping-keeper Mike de Vries zelfs voor een derde keer vissen, toen Daniël Afouzar hem te slim af was. Na die flitsende tien minuten was er echter een stuk minder vermaak op een oud sportpark aan de Robonsbosweg alwaar Joey Gijzen namens de gasten nog wel iets terugdeed.

Kolping Boys, dat de laatste drie wedstrijden had gewonnen probeerde na rust nog dichterbij te komen, maar de aansluitingstreffer viel pas in de slotminuut via invaller Ruben van Baar waarna AFC '34 opgelucht kon ademhalen bij het laatste fluitsignaal.

AFC '34, dat nu vierde staat, gaat komende zondag op bezoek bij de nummer twee, AGB. Kolping Boys speelt diezelfde dag in eigen huis weer een derby als LSVV op bezoek komt.