ALKMAAR - Het zat er de laatste maanden al aan te komen. Met een toch ietwat gevoel van afscheid, neemt trainer/coach Fred de Groot eind dit jaar afscheid van “zijn” sportklasse/amateur selectie van de nu nog WV Alcmaria-Victrix.

In 2017 was het toenmalig bestuurslid Mats Dekker, die hem overhaalde nog één keer actief te zijn bij deze club. Met 7 renners startend en nu ruim 33 renners kan er gesteld worden dat hij uiteindelijk in deze opzet geslaagd is.

Door binnenhalen van deze succesvolle oud juniorentrainer van ondermeer bekende renners, Martijn Lust, Laurens ten Dam, Matthé Pronk en Thomas Dekker, weet Fred precies wat er nodig is om een team te smeden.

Ook was hij actief betrokken bij het opstellen van de regioteams voor nieuwelingen en junioren. Een mogelijkheid dat ook “eenlingen” van Noord-Hollandse clubs een klassiek programma te laten rijden.

Naast eerder genoemde categorie was Fred actief op de wielerbaan voor de regiojeugd op de maandagavond. Oud renners zoals Wim Bos, Matthé Pronk voegden zich alras bij deze begeleiding. Trainer Gedion Evers en Remco Morsch maakten deze avonden compleet. Ook laatste twee hebben aangegeven te stoppen eind van dit jaar.

Bij de nieuw opgerichte wielervereniging, genaamd WVNH Victorie, zal Fred nog betrokken blijven bij de technische staf op trainers/begeleiders gebied. Daarnaast blijft hij op individuele basis jong talent actief begeleiden binnen zijn coachingsbureau FRETAN.NL©.

Stilzitten is er niet bij, want ook zijn werk bij de KNWU gaat nog even door.

Afsluitend voegde Fred er nog aan toe:

“Het is mooi geweest, na ruim 30 jaar actief training en coaching van renners, tijd voor andere zaken!”