ALKMAAR - Met het einde van de zomervakantie begint voor velen ook weer het sportseizoen. Freddy Fit, de enthousiaste mascotte van Alkmaar Sport, moedigt alle jonge sportliefhebbers aan om in september deel te nemen aan een proefles bij een sportaanbieder die zijn sport in de spo(r)tlight zet. Doe je mee, dan krijg je een speciaal door Freddy ontworpen Freddy Fit sportshirt cadeau. Er is een selectie van lessen beschikbaar, waaronder korfbal, tennis, basketbal, zwaardvechten, ballet, scouting en judo. Aanmelden kan via www.alkmaaractief.nl/proefles.

Het online platform Alkmaar Actief is een veel geraadpleegde bron voor inwoners van Alkmaar die op zoek zijn naar sportmogelijkheden, leuke proeflessen of bewegingsactiviteiten, zoals die van de sportregisseurs. Sinds april loopt er dankzij een bijdrage uit het sportakkoord van de gemeente Alkmaar een unieke promotieactie. "Elke maand belichten we een select aantal sporten die we extra in de belangstelling zetten. Kinderen worden gestimuleerd om zich aan te melden voor deze - soms wat onbekendere - sporten en worden daarbij extra beloond. De Freddy Fit sportshirts zijn inmiddels erg populair en we hebben er de afgelopen maanden al veel weggegeven. De sportregisseurs werken hierbij nauw samen met de lokale verenigingen, hun inzet is onmisbaar," vertelt Sanne Wunderink, verenigingsadviseur bij Alkmaar Sport.

Het aanbod is zeer divers. Kom bijvoorbeeld een korfbaltraining volgen bij DSO, sla een balletje bij LTC de Zeswielen, of sluit je aan bij Derba voor een basketbaltraining. Ontdek de kunst van het zwaardvechten bij Vechten als een Viking, beleef avonturen bij de scouts van St. Laurentius, of word een meester in judo bij Beentjes Judosport. Alkmaar Sport en de gemeente Alkmaar vinden het belangrijk dat kinderen voldoende bewegen en Alkmaar een stad is met een vitaal verenigingsleven. Voor meer informatie en om je aan te melden, ga naar www.alkmaaractief.nl/proefles. Iedereen die in september een proefles volgt bij één van deze aanbieders krijgt een Freddy Fit shirt cadeau.