ALKMAAR - Afgelopen weekend is op het tennispark van ltc De Zes Wielen in Alkmaar het traditionele Victorie Open van start gegaan. Het negendaagse toernooi staat al jaren bekend als één van de grootste open tennistoernooien in de regio. Met maar liefst 453 inschrijvingen in 43 onderdelen staat het ook deze week weer bol van de sportiviteit en gezelligheid.


"Meer dan tennis alleen" is nog steeds de lijfspreuk van de organisatie en daar lijkt de toernooicomissie elk jaar weer in te slagen, gezien de ongekende populariteit van het toernooi. Waar velen verenigingen inmiddels hun tennisbanen hebben vervangen voor het aanleggen van padelcourts, de sport die nog steeds zienderogen groeit in Nederland, richt men zich bij ltc De Zes Wielen puur en alleen op tennis. Tijdens het jaarlijkse Victorie Open gaat het echter niet alleen de sport, maar vooral om het sociale aspect hetgeen nog steeds een ongekende aantrekkingskracht heeft op tennissers en publiek, niet alleen uit de eigen regio, maar zelfs ver daarbuiten. Jaarlijks zorgt de commissie dat de sportiviteit en het sociale gebeuren hand in hand gaan. Dagelijks is er een verse daghap, naast tal van andere lekkernijen, het tennispark wordt jaarlijks weer vrolijk aangekleed en daarnaast is er de nodige entertainment waarbij een ieder vooral uitkijkt naar de feestavond op vrijdagavond.

Het sportieve aspect blijft echter het belangrijkste en ook dit jaar moest de organisatie weer diverse aanmeldingen uitloten vanwege de immer grote belangstelling voor het toernooi. In het openingsweekend stonden er direct al 76 wedstrijden op het programma waarbij men op zaterdag begon onder zonovergoten omstandigheden. Vanwege de hitte, de temperatuur liep in de middag hard op richting de dertig graden, werd er voor extra water en schaduwplekken gezorgd. Zondag begon de dag wel met enkele pittige buien en koelde het in ieder geval wat af, maar de rest van de dag verliep droog en zo bleef ook het toernooischema op orde.

Victorie Open kent dit jaar dus 43 onderdelen op diverse niveaus'waarbij opvalt dat de animo bij de dames in de hogere categorieën (3+4) weer wat groter is dan vorig jaar. In de hoogste categorie bij de heren (HE3) strijden er dit jaar zeven deelnemers om de hoogste eer en in het herenenkel 4 zijn dat er zelfs tien. De animo is echter het grootst in de lagere onderdelen (6 t/m 8). Vrijwel in alle onderdelen, zowel dames, heren als gemengd, kent daar een speelschema met vijftien of meer deelnemers.

Na het dus geslaagde openingsweekend gaat het toernooi vandaag vanaf 16.00 uur verder met 31 wedstrijden op het programma. Het wedstrijdschema is te bekijken op de website van Toernooi.nl en meer info en foto's zijn te bekijken via Facebook en Instagram van Victorie Open Alkmaar.