AMSTERDAM - Jong AZ is over Jong Ajax heen geklommen naar de zesde plaats van de Keuken Kampioen Divisie. De Alkmaarse beloften beslisten na rust het duel tegen tien man van de Amsterdamse beloften: 1-2.

De wedstrijd op De Toekomst had weinig om het lijf tot de blessuretijd van de eerste helft aanbrak. Jaydon Banel zette de ploeg van Frank Peereboom op voorsprong, maar zowat meteen na de aftrap ging het mis voor Kaplan. Hij schatte een lange bal verkeerd in, waarna hij in de ogen van scheidsrechter Wiersma een overtreding maakte op Lequincio Zeefuik. Het leverde Kaplan een tweede gele kaart op en Jong AZ een strafschop, maar Zeefuik zag zijn strafschop gekeerd worden door goalie Charlie Setford.

Het bleek uitstel van executie. In de tweede helft had Jayden Addai het op zijn heupen. De aanvaller raakte al eens de paal voordat hij de gelijkmaker achter Setford schoot. Even later besliste hij het duel in het voordeel van de gasten. Lucas Jetten haalde hem onderuit in de zestien, en de tweede penalty van de avond was aan Addai wél besteed waardoor de zege naar de ploeg van Leeroy Echteld ging.