ALKMAAR - Jong Holland heeft aan het eerste thuisduel van deze competitie een punt overgehouden. Tegen ASV De Dijk bleef men ondanks prima spel op 1-1 steken.

De ploeg van trainer Carl Ern had in feite het duel compleet onder controle, al toonde men zich niet slagvaardig in het benutten van de mogelijkheden. Toch kwam men in de 66e minuut op voorsprong door een rake kopbal van Sietse Bol. Hiermee leek men af te gaan op een terechte zege, maar pakweg vijf minuten later deden de Amsterdammers, die tot dan toe nauwelijks in de buurt van het doel van Nick Blaauw waren geweest toch wat terug. Het was Yassir Adluni die de gelijkmaker liet aantekenen.

Kort hierna toonde de prima leidende scheidsrechter Schram een tweede gele kaart aan Nour Zafzani voor de gasten. Het leidde nog tot een slotoffensief van Jong Holland waarin invaller Bas Blankendaal nog een goede kans kreeg, maar het duel niet kon beslissen.

Jong Holland dat nu in de eerste twee wedstrijden tweemaal heeft gelijk gespeeld gaat volgend weekend op bezoek bij Unicum in Lelystad.