ALKMAAR - Nadat de reguliere competitie enigszins in mineur eindigde voor Jong Holland, dat in de laatste drie wedstrijden de titel verspeelde, heeft men wel de tweede ronde van de nacompetitie weten te bereiken. De ploeg van trainer Carl Ern versloeg woensdagavond de Rotterdamse studentenvoetbalvereniging Antibarbari na het nemen van strafschoppen.

Na de reguliere speeltijd en verlenging stond het 1-1 in de Alkmaarderhout. De eerste helft, met een veldoverwicht voor Jong Holland, leverde geen doelpunten op. Een klein kwartier na de rust vielen de doelpunten kort achter elkaar. Jort Feijen zag een voorzet plots in het doel belandden, maar direct hierna leverde een miscommunicatie tussen Sietse Bol en keeper Nick Blaauw de gelijkmaker op.

De beste kansen waren hierna wel voor de Alkmaarders ondermeer via opnieuw Feijen, Eelke de Graaf en Beau Böhning, maar in de stand kwam geen verandering meer waardoor strafschoppen het duel moesten beslissen. Deze nam Jong Holland feilloos alwaar Blaauw één Rotterdamse penalty wist te keren (4-3).

Jong Holland mag al snel weer aan de bak in de tweede ronde als men komend weekend op bezoek gaat eerstelasser ASV De Dijk.