ALKMAAR - Afgelopen weekend streek er weer eens een internationaal gezelschap neer op de velden van Alkmaarsche Boys alwaar Jong Mexico twee dagen gebruik maakte van de trainingsfaciliteiten.


Jong Mexico (U23) speelde afgelopen donderdag een oefeninterland tegen Jong Oranje in het Erve Asito Stadion in Almelo. Nederland won met 1-0 dankzij een doelpunt van debutant Maxim Dekker van AZ. In de dagen erna verbleef het Mexicaanse talententeam nog een paar dagen in Nederland, ondermeer om nog een oefenwedstrijd te spelen bij Jong AZ en zocht men naar een geschikte trainingsaccommodatie.

In overleg met de KNVB en AZ kwam men uit bij Alkmaarsche Boys gezien de goede ervaringen met (inter)nationale profclubs in de afgelopen vier jaar. Zo bood Alkmaarsche Boys in de afgelopen zomers onderdak voor trainingskampen aan o.a. AEK Athene, Anderlecht, RC Genk, AA Gent en PAS Lamia en speelden Nederlandse profclubs als FC Utrecht, FC Volendam en dit jaar nog AZ en FC Groningen oefenwedstrijden op Sportpark Overdie.

Michel Kuijpers, namens Alkmaarsche Boys verantwoordelijk voor de begeleiding van de Mexicaanse beloftenploeg: "Door onze ervaringen in het verleden staan we er goed op en toen het verzoek kwam om Jong Mexico hier onder te brengen hebben wij dat direct gefaciliteerd. Onze velden liggen er nog steeds uitstekend bij en door de jarenlange samenwerking met het Fallon Hotel in Alkmaar waar de ploeg het gehele weekend verbleef was het zo geregeld".

Jong Mexico trainde zowel zaterdag- als zondagochtend twee uur lang op het B-veld van Alkmaarsche Boys en speelde maandag nog een oefenwedstrijd op het AFAS-trainingscomplex tegen Jong AZ welke door Jong Mexico met 1-2 werd gewonnen.

Foto's: DP Sportfotografie