KOEDIJK/WORMER - In de derde klasse B heeft Koedijk het eerste punt kunnen bijschrijven. In een doelpuntrijk duel speelden de geel-zwarten met 3-3 gelijk tegen VV Egmond. Alcmaria Victrix staat na twee duels nog met lege handen en ging met 4-0 onderuit bij WSV`30.

Bij Koedijk was er een glansrol voor de van een schorsing teruggekeerde Tom Hofkamp. De ervaren technicus brak na tien minuten de score open. Nadat de nieuwe fusievereniging uit Egmond dit voor rust wist te keren middels treffers van Jeffrey Kruijf en Tay Tervoort scoorde Hofkamp kort na de rust opnieuw. Een rode kaart voor Marc Min van de Egmonders leek Koedijk de winst te bezorgen toen Hofkamp zijn hattrik voltooide, maar vlak voor tijd wisten de tien uit Egmond via Jeffrey Klijbroek nog een punt te redden: 3-3.

Alcmaria Victrix hield op bezoek bijna een helft stand tegen WSV '30. Op slag van rust was het echter Van Essen die de score opende. De 2-0 van Van Putten bleek teveel voor de jonge ploeg van Alcmaria Victrix en vervolgens nam de thuisploeg in de slotfase nog afstand middels de tweede van Van Essen en een treffer van Hollander.

Komende zondag 9 oktober speelt Alcmaria Victrix thuis tegen Alliance '22 uit Haarlem. Koedijk gaat dna op bezoek bij Sporting Krommenie.