OUDORP - Kolping Boys heeft zich na een doelpuntrijk duel tegen VV Egmond geplaatst voor de tweede ronde van de districtsbeker. De ploeg van trainer Rob Klanker won op De Nollen met 5-3 van de Egmondse fusievereniging.

Klanker moest het doen zonder Floris Kemps en Steije Kee, die de voorkeur hadden gegeven aan het spelen in de zaal met FC Marlène. Desondanks leek de eersteklasser in eerste instantie niet al teveel problemen ondervinden tegen de derdeklasser. Bij rust hadden de Oudorpers reeds een 3-1 voorsprong te pakken nadat Loran Schouten de score had geopend en Joey Gijzen kort voor rust tweemaal scoorde. Tussendoor had Wesley Hof voor de Egmondse gelijkmaker gezorgd.

Waar Kolping Boys op weg leek naar de zeg bracht de laatste twintig minuten nog het nodige vertier, met name door de fouten die er in het veld gemaakt werden. Hof zorgde met zijn tweede van de middag voor de aansluiting en door een fraaie maar fortuinlijke goal van Tay Tervoort, via de onderkant van de lat was het plotseling gelijk. De thuisploeg moets nog even gas geven en profiteerde alsnog van Egmondse fouten. Loran Schouten en Thomas Menu zorgden er uiteindelijk voor dat Kolping Boys in de koker zit bij de bekerloting: 5-3.