HEEMSTEDE - Kolping Boys heeft zich na een ware bekerthriller ten koste van HBC geplaatst voor de tweede voorronde van de landelijke KNVB-Beker. De Oudorpers wonnen na strafschoppen nadat het na de verlenging in 3-3 was geëindigd.

Als winnaar van de KNVB-districtsbeker mocht Kolping Boys meedoen aan het "grote" bekertoernooi waarin het dus HBC trof, een ploeg die de laatste jaren een opmars heeft gemaakt in het amateurvoetbal, van de derde klasse naar de derde divisie. Het werd dinsdagavond een spannend duel waarin de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong kwam door Wilderom.

Na de rust werd die score verdubbeld door invaller Bekkach en leek het bekeravontuur voor Kolping Boys snel te stranden. De ploeg van trainer Rob Klanker toonde echter karakter en via Lars Rouppe van de Voort vond men de aansluting. Vijf minuten voor tijd wist invaller Jochim Berkhout na een corner zelfs de 2-2 te maken en volgde er verlenging.

Hierin maakte Rouppe van der Voort zijn tweede van de avond, maar dat deed Bekkkach namens HBC ook waardoor strafschoppen de beslissing moetsten brengen. Net als in de finale om de districtsbeker toonde Kolping Boys zich uiterst koelbloedig vanaf elf meter. Alle penalty's gingen er in totdat keeper Nick Plomper de trap van Bekkach wist te keren en Kolping Boys dus in de koker gaat bij de loting voor de tweede kwalificatieronde.