OUDORP - In een leuk en enerverend duel hebben Kolping Boys en ODIN '59 zaterdag de punten gedeeld. Met de remise (2-2) zal Kolping Boys, dat nog altijd op zijn eerste zege wacht in de vierde divisie, het minst blij zijn. De ploeg van trainer Rob Klanker kreeg de beste kansen op de zege.

Desondaks had het ook zomaar de andere kant op kunnen vallen want ook ODIN '59van trainer Arjan de Zeeuw liet zich aanvallend niet onbetuigd. Zo werd het een duel waarin beide ploegen voor de winst gingen. Het duel werd al snel opengebroken toen de doorgaans betrouwbare keeper Nick Plomper de bal verspeelde en Julen Calle Solbes dankbaar profiteerde. Kolping Boys ging daarna direct in de aanval en kreeg de nodige mogelijkheden. Men kreeg de gelijkmaker vlak voor rust echter ook in de schoot geworpen toen keeper Sem Grapendaal een corner van Steije Kee niet onder controle kreeg en de bal in eigen doel werkte.

Na de pauze was het spelbeeld hetzelfde. Kolping Boys hield het meeste balbezit, maar moest beducht blijven op de snelle uitbraken van de Heemskerkers,. Uit één daarvan was Plomper net iets te laat bij de bal en kegelde Olaf Frietma omver. De toegekende strafschop werd feilloos door aanvoerder Niels Jager tegen de touwen geschoten. Kolping Boys richtte zich echter opnieuw op en tien minuten later was het alweer gelijk toen Loran Schouten het eindpunt was van een vlotte Oudorpse aanval.

In die fase raakte de thuisploeg ook nog de paal en werd er een bal tot tweemaal toe van de lijn gehaald, maar ook ODIN '59 kreeg nog een tweetal mogelijkheden. Het bleef echter bij 2-2 waarmee Kolping Boys zijn tweede punt behaalde en ODIN '59 na zeven wedstrijden op zeven punten staat.

Komende zaterdag gaat Kolping Boys op bezoek bij De Zuidvogels. ODIN '59 ontvangt dezlefde dag DVVA.

Foto's: DP Sportfotografie