OUDORP - In de vijfde speelronde van de vierde divisie zijn zowel Kolping Boys als Purmersteijn van de hatelijke nul af. Op een zonnig Sportpark De Nollen in Oudorp kwamen beide ploegen tot een remise: 1-1.

De gasten uit Purmerend zullen het meest tevreden zijn met dat punt, met name omdat die pas in de slotminuut behaald werd. De ploeg van trainer Kiri Kalaitzis laat zien over individueel goede spelers te beschikken die verzorgd kunnen voetballen. Tot dusverre leverde dat nog geen punten op. Hetzelfde gaat op voor Kolping Boys van trainer Rob Klanker. De promovendus ging in de eerste vier wedstrijden soms wat ongelukkig onderuit en was ook na vier wedstrijden nog puntloos. Het jonge team, voornamelijk afkomstig uit de eigen opleiding, kende vorig seizoen de nodige euforie met de titel in de 1e klasse en het winnen van de districtsbeker.

Na ruim negentig minuten had Kolping Boys ook het meeste recht op de overwinning. Niet dat men voetballend zoveel beter was, want Purmersteijn was qua veldspel gelijkwaardig, maar de Oudorpers kregen wel de beste kansen. In de eerste helft was de enige kans voor Mohamed Ettouhlali die op de vuisten van keeper Richard de Groot schoot.

Kort na de rust kon Thomas Menu koppend de score openen en daarna kwamen opnieuw Ettouhlali en invaller Joey Gijzen oog in oog met De Groot. De eerste zag de keeper keren en Gijzen mikte vlak voor tijd net naast. Het brak de Oudorpers in de slotminuut op. Invaller Piet Halman kon een hoge bal knap met het hoofd verlengen tot bij Mylan Polman die de 1-1 achter keeper Plomper schoot.

Kolping Boys dat dinsdag uitkomt in de 2e voorronde van de KNVB-beker met een uitwedstrijd tegen de Ajax-amateurs gaat volgend weekend op bezoek bij VVOG. Purmersteijn ontvangt komende zaterdag DVVA.

Foto's: DP Sportfotografie