AMSTERDAM - Kolping Boys zit komende zaterdag in de koker bij de loting voor de eerste ronde van de KNVB-beker. De vierde-divisionist wist woensdagavond in de uiterste slotfase de amateurs van Ajax te verslaan door op De Toekomst met 1-2 te zegevieren.


Hoewel de Oudorpers als promovendus in de vierde divisie nog altijd op een eerste zege wachten wist men in het landelijke bekertoernooi nu al tweemaal een derde-divisionist te verschalken. Na winst op HBC leek men in de tweede kwalificatieronde op bezoek bij Ajax een moeilijke avond tegemoet te gaan, helemaal toen Daniël van Son kort voor rust de score opende voor de Amsterdammers.

De ploeg van trainer Rob Klanker, vorig seizoen al succesvol met winst in de districtsbeker en als kampioen van de 1e klasse, weigerde te capituleren en ging de strijd vol aan. Kort voor tijd maakte Lars Rouppe van der Voort gelijk en leek het bekerduel op een verlenging af te gaan, maar diep in de blessuretijd werd de vreugde nog groter voor de Oudorpers toen Jent van der Hoeven de beslissende 1-2 liet aantekenen. De invaller scoorde op aangeven van een andere invaller, Steije Kee, die kort daarvoor op Schiphol was geland na zijn terugkomst van het WK Futsal in Oezbekistan.