OUDORP - Het had zo mooi kunnen zijn toen vierde-divisionist Kolping Boys bij de loting van de eerste ronde van de KNVB-beker werd gekoppeld aan de profs van FC Groningen. Vanwege diverse veiligheidsvoorschriften is de realiteit echter anders en daarom is deze week besloten dat Kolping Boys het duel op dinsdag 29 oktober niet op het eigen sportcomplex De Nollen speelt, maar op het AFAS-trainingscomplex van AZ in Wijdewormer.


Voor de Oudorpse club is de verplaatsing een grote teleurstelling, maar al vrij snel na de loting werd duidelijk dat politie en de gemeente Alkmaar een negatief advies zou gaan geven over het spelen op De Nollen. Dit werd mede ingegeven door problemen tussen supporters van AZ en FC Groningen in het recente verleden. Daarnaast waren er nog tal van veiligheidsvoorschriften waaraan de thuisclub zou moeten voldoen zoals het creeëren van een "uitvak" voor de FC Groningen-supporters en het inhuren van extra veldverlichting.

Inmiddels is bekend dat Kolping Boys dus 36 kilometer verderop gaat spelen in Wijdewormer. De Oudorpers lopen hierdoor wel de eigen kantine-inkomsten mis en zullen extra kosten moeten maken bijvoorbeeld voor het inhuren van bussen voor de eigen aanhang. Bij Kolping Boys merkt men dat onder de eigen leden de animo groot is om de wedstrijd te bezoeken. Zo heeft de club een speciaal duo-sjaal laten maken en die vindt inmiddels al gretig aftrek via de webshop van Kolping Boys.