SINT PANCRAS - Komende zaterdag 7 september staat Sint Pancras weer in het teken van de jaarlijkse wieleronde van het dorp. Tijdens de 37e Ronde van Sint Pancras worden er vanaf 12.00 uur diverse westrijden gehouden op het parcours met start en finish aan de A.V.H. Destreelaan.


De Ronde van Sint Pancras begint om 12.00 uur met de Dikke Banden Race, een speciale ronde voor jongens en meisjes van 5 tot 12 jaar. Alle deelnemers mogen op hun eigen (stads)fietsen rijden, maar de fiets moet wel voorzien zijn van goede remmen en banden. Vanaf 13.30 is het tijd voor de Sportklasse. Dit zijn amateurs die 50 kilometer afleggen met heel wat regionale troeven. Na de sportklasse om 15.00 start De Oostwal sportieve dorpelingen. Hier strijden de lokale dorpsgenoten om de hoogste eer.

De Ronde van Sint Pancras wordt om 16.30 uur afgesloten met de elitemannen, belofte en amateurs. De start is op de A.V.H. Destreelaan. Via de Stuimellaan. Bovenweg, en Meeuwenlaan finisht men daar ook weer. De renners leggen tachtig kilometer parcours af en daarna weten wie de opvolger is van Jens van den Dool, de winnaar van 2023.

Kijk voor meer info op https://www.rondevansintpancras.nl/

Foto's: DP Sportfotografie