SITTARD - AZ heeft op bezoek Fortuna Sittard wederom averij opgelopen. Na de nederlaag tegen FC Utrecht werden de Alkmaarders op bezoek in Limburg afgetroefd door Fortuna, dat feller was en verdiend won met 1-0.

De ploeg van Danny Buijs was in de eerste helft al gevaarlijk via Dahlhaus (paal) en Bastien. Vlak voor rust kreeg de ploeg van Danny Buijs een uitgelezen mogelijkheid op een voorsprong na een klungelige fout van Dekker. Halilovic nam de strafschop, maar raakte de paal.

Ook na rust werd het aluminium getest; Fosso aan de ene kant en Buurmeester aan de andere. De thuisploeg kreeg via verdediger Guth uiteindelijk loon na werken. De Braziliaan kopte raak uit een corner. Maarten Martens probeerde het nog met enkele wissels, maar dit bracht weinig soelaas. Voor AZ is het het derde verlies op rij na nederlagen tegen FC Utrecht en Athletic Club in de Europa League.