MONNICKENDAM - Monnickendam en Jong Holland hebben zaterdag de punten gedeeld. Na ruim negentig minuten op Sportpark Markgouw stond er 2-2 op het scorebord en dat leek een terechte eindstand na een enerverend duel.

De Alkmaarders van trainer Carl Ern kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen Jort Feijen profiteerde van een fout van keeper Boontjes en haalde van grote afstand doeltreffend uit. Aan de andere kant bleef die voorsprong in stand toen keeper Mink Bol een schot van Persijn nog net over de lat wist te tikken.

De tweede helft werd het helemaal een open duel waarin beide ploegen voor de winst gingen. Na een foute terugspeelbal van Lars Boekel kon Daan Pruim de bal bij Kik Braspenning bezorgen die de 1-1 liet aantekenen. Boekel maakte echter zijn foutje goed door even later de bal bij Joël Boonstra te bezorgen die koppen voor een herbnieuwde Alkmaarse voorsprong zorgde. Die bleef echter niet lang staan want binnen vijf minuten wist Pruim een vrije trap achter Bol te schieten. In de slotfase kreeg Jong Holland nog goede kansen op de winst waarbij Eelke de Graaf nog rakelings naast kopte, maar uiteindelijk bleek de gelijke eindstand wel een terechte.

Komende zaterdag speelt Jong Holland, nummer drie in de stand, thuis tegen de nummer twee, ASC Waterwijk.