ALKMAAR - AFC '34 heeft in de thuiswedstrijd tegen promovendus Zuidvogels zijn derde zege van het seizoen weten te behalen. Gijs Brouwer zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

Brouwer kreeg in de 38e minuut de pal pardoes voor zijn voeten en haalde doeltreffend uit en dat was gezien het spelbeeld terecht want de ploeg van trainer Thomas Bart was de beste in het eerste bedrijf.

Na de rust ging Zuidvogels op jacht naar de gelijkmaker, maar in de omschakeling bleven de beste kansen voor de thuisploeg. Het geluk ontbrak echter bij opnieuw Brouwer en Daliel Afouzar. In de slotfase wist de uitstekende keepende Mike Wesselink de drie punten voor zijn ploeg te redden door een vrije trap van de gasten over de lat te tikken.

AFC '34, dat met negen punten uit vijf wedstrijden vierde staat, gaat volgend weekend op bezoek bij Ter Leede.