ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft ook zijn tweede wedstrijd in de vierde klasse in winst weten om te zetten. De ploeg van trainer/coach Roy Rowinkel won op Sportpark Overdie met 2-0 van promovendus Oudesluis.

De gasten uit Oudesluis spelen voor het eerst in de historie van de club op het niveau voor de vierde klasse en waren er alles aan gelegen om het Alkmaarsche Boys zo lastig mogelijk te maken. Daarin slaagde men bijna een helft en dat was met name te danken aan een uitblinkende keeper Marco Hofsink van de gasten. Bij Oudesluis stond nog een opvallende speler in de basis. Aanvoerder Chris Kranenburg kwam namelijk vele jaren uit voor de selectie van Alkmaarsche Boys. Door een hamstring-blessure haalde Kranenburg overigens het einde van de eerste helft niet. De thuisploeg was van meet af aan sterker zonder groots te spelen. Hofsink wist echter goede kansen van Remco Reinhard en Ilyas Bektes te keren en Reinhard liet nog eens twee kansen onbenut met een kopbal over en een schot dat naast het doel verdween. Toch kwam Alkmaarsche Boys op slag van rust op voorsprong toen scheidsrechter Wardougan hands in het strafschopgebied constateerde. Mick Boon toonde zich koelbloedig vanaf elf meter.

Na de pauze was het beeld niet veel anders, maar keer op keer was Hofsink een sta in de weg voor de rood-wit geblokten met een handvol puike reddingen. Tot drie minuten voor tijd linksback Stan Vonk aan een rush begon en met een fraaie punter in de verre hoek wist af te ronden: 2-0.

Met zes punten uit twee wedstrijden gaat Alkmaarsche Boys komende zondag op bezoek bij Succes.

Foto's: DP Sportfotografie