ALKMAAR - In de vierde klasse van het zaterdagvoetbal heeft Alcmaria Victrix de tweede zege van het seizoen weten te behalen. De ploeg van trainer Alejdin Kalic was in eigen huis met 3-2 te sterk voor Sporting Adrichem met een glansrol voor Mo Ajnane die twee treffers voor zijn rekening nam.


De fusievereniging uit Beverwijk, onstaan uit BVV De Kennemers en SV Beverwijk, deed in het begin nog aardig mee, maar gaandeweg nam de thuisploeg steeds meer het initiatief met een 2-0 ruststand tot gevolg. De sterk spelende Chakib El Kaderi opende de score na een sterke individuele actie en deze werd even later verdubbeld door Mo Ajnane.

Na de rust gooide dezelfde Ajnane de wedstrijd in het slot toen Alcmaria recht meende te hebebn op een strafschop. De scheidsrechter legde de bal echter buiten de zestien, maar dat maakte voor Ajnane niets uit, want hij schoot de vrije trap via de muur binnen. In de slotfase kwamen de Beverwijkse gasten nog even sterk terug met twee treffers, maar de verdiende zege voor de Alkmaarders, die komende zaterdag op bezoek gaan bij DZS, kwam niet meer in gevaar.