WIJDEWORMER/ZAANDAM - In de vierde klasse van het zaterdagvoetbal zijn zowel Alcmaria Victrix als Kolping Boys met lege handen gebleven in een uitwedstrijd.

Alcmaria Victrix kende een uitstekende competitiestart met zes punten uit drie wedstrijden, maar trainer Alejdin Kalic moest het deze zaterdag op bezoek bij DZS doen met een zeer krappe selectie. De ofenmeester kon maar net elf fitte spelers op de been brengen, maar deze streden in Wijdwormer voor elke meter en lieten in de openingsfase ook goed voetbal zien. Kevin Cappai zorgde zelfs voor de openingstreffer, maar DZS leek de wedstrijd te keren met wtee treffers kort voor rust. Toch ging men met een gelijke stand rusten omdat Mo Ajnane een vrije trap tegen de touwen schoot en Alcmaria meende zelfs recht te hebben op een strafschop toen Chakib El Kaderi binnen de zestien werd gevloerd, maar de scheidsrechter de bal buiten het strafschopgebied legde. Na de rust was het beste er wel af bij de gehavende gasten uit Alkmaar en via de immer gevaarlijke Daan Wichert was het uiteindelijk DZS dat de zege naar zich toetrok: 4-2.

De zaterdagploeg van Kolping Boys behaalde een week eerder de eerste zege van het seizoen op Westzaan, maar kon het dit weekend niet bolwerken tegen een aandere Zaanse tegenstander, ZVC '22. De thuisclub was na een klein kwartier op voorsprong gekomen, waarna de ploeg van trainer Marco Webeling tot twintig minuten voor tijd in de wedstrijd bleef. Twee trefefrs van topscorer Onur Saricam wisten het duel te beslissen al wist Bram van der Gragt tussendoor nog wel de Oudorpse eer te redden: 3-1.

Komende zaterdag speelt Alcmaria Victrix in eigen huis de inhaalwedstrijd tegen Marken. Kolping Boys is dat weekend vrij.