ALKMAAR - Vier van de negen speeldagen tijdens het Victorie Open Alkmaar op het tennispark van ltc De Zes Wielen zitten er inmiddels op en dat betekent dat men vandaag op de helft is. Dit gebeurt met maar liefst 30 wedstrijden die vanaf 16.00 uur beginnen.


Ook de vierde dag van het toernooi verliep weer redelijk voorspoedig. Met heerlijk weer om te spelen, waarbij af en toe de zon lekker doorbrak, was het wederom goed toeven op het gezellige park aan de Hertog Aalbrechtweg. Door enkele lange driesetters liep het avondprogramma weliswaar iets uit, maar uiteindelijk konden alle geplande wedstrijden worden afgerond.

Zo vielen er alweer behoorlijk wat beslissingen. In de middag plaatste Daan Liefting zich als eerste voor de halve finale in het HE4 door Owen Ligtelijn in drie sets te kloppen (6-3, 4-6, 6-4). In de HE3 wist Stef van Straalen de halve finale te bereiken door met 6-4-603 van Ivo Meijles te winnen.

Spannend was het vooral in de GD5 waar het vele publiek genoot van een enerverende pot tussen Reinout Huese/Danielle Lagerweij tegen Maarten de Vries/Bo Kager. Huese en Lagerweij wonnen uiteindelijk na dik twee uur met (6-7, 6-4, 6-3). In de DD4 wonnen Marloes Gerbrands-Thesingh en Alice Paarlberg in een Zes Wielen-onderonsje met 6-1, 4-6, 6-1 van Cheryl Hemmen en Jetty Frugte. In de DD3 valt de beslissing donderdag. Jose Kocken en Robin Talsma, die een dag eerder onderuit gingen tegen Nina Forakis en Esther Hakvoort wonnen nu wel van Nienke Bommer en Jamilla Ladoex de Fretes (7-5, 6-3. Het laatst genoemde duo speelt donderdag de laatste poulewedstrijd tegen Hakvoort/Forakis.

Daarvoor is er eerst vandaag nog een bomvol programma met liefst 30 wedstrijden. Om 16.00 uur beginnen de eerste wedstrijden en voor degene die alles wil meemaken staat er wederom een lekkere verse daghap op het menu.

De uitslagen en het wedstrijdschema zijn te zien op de website van Toernooi.nl en meer info en foto's zijn te bekijken via Facebook en Instagram van Victorie Open Alkmaar.