ALKMAAR - Victorie Open Alkmaar is inmiddels over de helft en dat betekent dat men steeds meer in de beslissende fase van het toernooi komt. Vandaag staan er op het tennispark van ltc De Zes Wielen liefst 28 wedstrijden gepland waarin in vele gevallen beslist wordt wie zich straks mag gaan opmaken voor het finaleweekend.

Woensdag was het in ieder geval weer genieten op het gezellige sportpark aan de Hertog Aalbrechtweg waar de zon vanaf de middag uitbundig scheen. Daarbij waren er een stuk minder driesetters dan de dag ervoor en verliep het toernooischema dus volgens planning. In de middag wist Cavin Ambagtsheer zich voor de kwartfinale van de HE4 te plaatsen door Joery de Rooij in twee sets te kloppen (6-3, 7-6). Ambagtsheer treft vandaag bij de laatste acht Chris de Waard. Ook Ryan Jorna en Coen Blommendaal komen vandaag uit in de kwartfinale van de HE4. In de HE5 plaatste de stabiele Roberto Kalshoven zich voor de halve finale na een degelijke zege op Barry Koppes (7-5, 7-6). In de HD4 wisten Stan Donker en Robert-Jan Paaij zich te plaatsen voor de halve finale na winst op Paul Vessies en Jasper Wesseling (6-3, 6-2). Wellicht de spannendste partij op de woensdag was in het GD5 alwaar Anouk Swager en Vincent Smit na drie sets wonnen van Rogier Bunink en Milenca van Ee (6-2, 5-7, 7-5).

In de avonduren was er veel belangstelling voor de kwartfinale in het HD4 tussen Yvo van der Horst en Ralph Knol tegen Ramon Wenker en Jurn van Wieringen. Van der Horst/Knol zegevierden met 6-1, 6-3 en mogen het vanavond in de halve finale opnemen tegen Pascal Kabalt en Tim Emmerik. Naast de al genoemde partijen wordt vanavond ondermeer de laatste kwartfinale gespeeld in de HE3 tussen Gijs Scheltema de Heere en Twan Grooteman en valt de beslissing in het DD3 alwaar de laatste poulewedstrijd wordt gespeeld tussen Nina Forakis en Esther Hakvoort tegen Jamilla Ladoex de Fretes en Nienke Bommer.

Rondom de banen kan een ieder natuurlijk weer terecht voor een hapje en een drankje met ondermeer de speciale "Bucket Corona" aanbieding en de "BYOB" (Build your Own Burger)

De uitslagen en het wedstrijdschema zijn te zien op de website van Toernooi.nl en meer info en foto's zijn te bekijken via Facebook en Instagram van Victorie Open Alkmaar.