ALKMAAR - Na een serie topwedstrijden op donderdag maakt het Victorie Open Alkmaar bij ltc De Zes Wielen zich op voor de beslissende fase van het toernooi. Vrijdag vallen de laatste beslissingen om wie zich plaatst voor het finaleweekend en uiteraard staat de jaarlijkse en zeer gezellige feestavond op het programma.


Op donderdagavond viel er alvast en eerste beslissing in de damesdubbel 3 alwaar Esther Hakvoort en Nina Forakis in de poule van drie ook hun tweede wedstrijd wonnen. Door een 6-4, 6-3 zege op Jamilla Ladoex de Fretes en Nienke Bommer mogen zij zich toernooiwinnaar noemen. In de HE3 plaatste Twan Grooteman zich als laatste voor de halve finale door Gijs Scheltema de Heere met 6-2, 6-2 te kloppen. Grooteman speelt zaterag in de halve finale tegen Mauk Smit. De andere halve finale tussen Stef van Straalen en Martijn de Does staat vanavond op het programma.

Tot na middernacht duurde de halve finale in de HD4 alwaar Yvo van der Horst en Ralph Knol in drie sets wisten te winnen van Pascal Kabalt en Tim Emmerik (7-6, 5-7, 6-1). Van der Horst en Knol komen vanavond ook nog in actie in de HD3 als zij Roy Kruijer en Joey van der Sleen treffen. In de HE4 was Daan Liefting al zeker van een plaatsje bij de laatste vier en daar voegden zich donderdag Chris de Waard en Ryan Jorna bij, Vandaag wordt de laatste halve finalist bekend als Tim Emmerik en Ramon Wenker elkaar bestrijden.

Behalve de al genoemde partijen staan er totaal 27 wedstrijden op het programma op de laatste doordeweekse dag van het toernooi, verder is er natuurlijk weer een overheerlijke daghap en kijkt een ieder uit naar de immer gezellige feestavond met zowel livemuziek als DJ Jim. Het belooft dan ook een veelbelovende vrijdag te worden tijdens Victorie Open.

De uitslagen en het wedstrijdschema zijn te zien op de website van Toernooi.nl en meer info en foto's zijn te bekijken via Facebook en Instagram van Victorie Open Alkmaar.