SASSENHEIM/HARDERWIJK - Op de zesde speeldag van de vierde divisie hebben AFC '34 en Kolping Boys niet kunnen winnen. AFC '34 hield nog wel een punt over aan het uitduel bij Ter Leede. Kolping Boys ging in de slotfase onderuit bij VVOG.


Kolping Boys kreeg zaterdagavond te horen dat het in de landelijke KNVB-beker mag uitkomen tegen eredivisionist FC Groningen. Enkele uren daarvoor was de sfeer iets minder in het Oudorpse kamp na de nederlaag bij VVOG in Harderwijk. Op Sportpark De Krokel was de thuisploeg weliswaar de betere, maar Kolping Boys kreeg wel degelijk mogelijkheden. Routinier Joshua Patrick was echter de grote plaaggeest voor de Oudorpers. De 37-jarige aanvalsleider van VVOG zorgde al vroeg in de wedstrijd voor de openingstreffer en maakte in de slotminuut de winnende treffer nadat Joey Gijzen tussendoor vanuit een vrije trap voor de gelijkmaker had gezorgd: 2-1.

AFC '34 moest in Sassenheim genoegen nemen met een punt tegen Ter Leede. Op Sportpark De Krokel nam de thuisploeg op slag van rust de leiding middels een doelpunt van Sieb Rutgers. De na lang blessureleed weer helemaal teruggekeerde Amin Charik wist uiteindelijk toch nog voor een gelijkspel te zorgen met de 1-1.

Komende zaterdag speelt AFC '34 thuis tegen Hoogland. Kolping Boys ontvangt op dezelfde dag ODIN '59.