ALKMAAR - AZ heeft PSV niet van de negende opeenvolgende zege kunnen houden. In het AFAS-Stadion brak een vroege rode kaart, kort daarna gevolgd door twee Eindhovense treffers, de Alkmaarders op.

David Møller Wolfe kreeg al na elf minuten rood voor het neerhalen van de doorgebroken Guus Til, die was weggestuurd door Noa Lang en gewillig naar de grond ging. PSV had weinig tijd nodig om het overtal op het veld te verzilveren in doelpunten. Luuk de Jong scoorde op aangeven van Til en kort hierna schoot Lang raak.

Trainer Bosz haalde in de pauze Lang en Schouten naar de kant en in de tweede helft gunde hij meer spelers rust. PSV controleerde evenwel het duel en zocht in een niet al te hoog tempo naar een derde treffer. Die kwam er niet. Kasius zorgde met een hele late goal nog voor een kleine opleving bij AZ: 1-2.