ZAANDAM/EGMOND - Bij de start van de competitie in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal zijn Alcmaria Victrix en Kolping Boys nog zonder punten gebleven.

Alcmaria Victrix begon met een uitduel bij het ZVC '22 in Zaandam dat in de eerste helft oppermachtig was en een 2-0 voorsprong nam. Hierbij moet gezegd worden dat de Alkmaarders wel een strafschop misten. Na de rust hadden de gasten de zaakjes beter op orde en kwamen via Brahim Bakni op 2-1. Een tweetal kansen die daarna nog volgden waren niet aan Alcmaria besteed.

Kolping Boys ging op bezoek bij VV Egmond met 3-1 onderuit. Voor het jonge team van trainer Marco Webeling maakte Bram van der Gragt uieindelijk de eretreffer.

Komende zaterdag speelt Alcmaria Victrix thuis tegen SV Marken. Kolping Boys ontvangt dan Jong Hercules.