ALKMAAR - Na een geslaagd openingsweekend leverde ook de derde dag van het Victorie Open tennistoernooi bij ltc De Zes Wielen weer de nodige spanning op. Ondanks een aantal buitjes genoot het publiek met volle teugen van enkele zinderende driesetters.


Dit begon al in de middaguren in het herendubbel 6 waar Steven Boon en Robert de Lange wisten te winnen na een spannende confrontatie met Daan van Gelder en Bas Kampman (6-2, 0-7, 6-4). In dezelfde categorie werd de door de organisatie genoemde "Battle of the Day" gewonnen door Nick Kramer en Carlo Smit die eveneens drie stes nodig hadden om Rolin Barsingerhorn en Rob Pater aan de kant te zetten (2-6, 6-2, 6-4).

In de avonduren waren de spannendste partijen vooral in de hogere categorieën zoals de HD3, HD4 en DD3. In de HD3 wonnen Stef van Straalen en Robert-Jan Paaij met 4-6, 6-3, 6-2 van Yvo van der Horst en Ralph Knol en in de HD4 waren Ramon Wenker en Jurn van Wieringen in drie ssets te sterk voor Twan Groteman en Niels Weber (6-4, 6-7, 6-3).

De meeste spanning was er echter op baan 1 in de DD3 waar Esther Hakvoort en Nina Forakis het opnamen tegen Jose Kocken en Robin Talsma. Het als eerste genoemde duo won uiteindelijk na bijna 2,5 uur met 6-1, 3-6, 7-5. Het verliezende koppel, Jose Kocken en Robin Talsma mogen het in deze poule van drie hedenavond opnemen tegen Jamilla Ladoex de Fretes en Nienke Bommer.

Daarvoor nog staat er ook in het het herenenkelspel 3 een kwartfinale op het programma tussen Stef van Straalen en Ivo Meijles en totaal staan er vandaag vanaf 16.30 uur liefst 28 wedstrijden op het programma, dus voor ieder wat wils. Met een heerlijke daghap (nasi met saté) op het menu is er alle reden om een avondje sportiviteit en gezelligheid mee te maken.

De uitslagen en het wedstrijdschema zijn te zien op de website van Toernooi.nl en meer info en foto's zijn te bekijken via Facebook en Instagram van Victorie Open Alkmaar.