ALKMAAR - Na negen dagen sportiviteit en gezelligheid zit het Victorie Open Alkmaar 2024 erop. Zondag werd het tennistoernooi op de banen van ltc De Zes Wielen onder zonovergoten omstandigheden afgesloten.


De organisatie onder leiding van toernooidirectuer Jamilla Ladoex de Fretes kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Mede door prima zomerweer kende het toernooi nauwelijks uitstel en konden alle geplande wedstrijden gewoon doorgang vinden op het gezellige tennispark aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar. Ladoex de Fretes zit inmiddels voor het achtste jaar, waarvan de laatste vijf jaar als toernooidirecteur, in de commissie van het toernooi, wat onder tennissers van divers niveau één van de meest gewilde in de regio is. Zij kon na afloop dan ook tevreden terugkijken. "We hebben een uitstekende week gehad waarbij de weersomstandigheden ideaal waren om te spelen. Het was de hele week rond de 20-23 graden en een enkel miezerbuitje die van de week langskwam kon de pret niet drukken. Met name vrijdag was een absolute topdag met de gehele avond veel publiek en een zeer geslaagde feestavond. Ons finaleweekend is ook meer dan geslaagd met twee dagen zonovergoten weer dus wij kunnen niet anders dan tevreden zijn", aldus Ladoex de Fretes die tevens haar mede-comissieleden en alle vrijwilligers wil benoemen. "Dagelijks zijn er mensen nodig bij zo'n groots toernooi, niet alleen voor de organisatie, maar ook voor het dagelijks schoonmaken van het complex en de kantinediensten. Zonder al deze vrijwilligers is een dergelijk toernoi niet haalbaar en daar zijn wij als organisatie trots op en dankbaar voor."

Op de finaledag op op zondag stonden er nog 33 wedstrijden op het programma en ook deze dag verliep volgens schema met enkele zeer spannende driesetters. In de hoogste categorie, de HE3, sonden aan het eind van de middag de zelfde twee mannen als een jaar eerder in de finale. Waar de finale toen nog gepaard ging met wind en regen daar waren de weersomstandigheden nu perfect voor Mauk Smit (foto) en Martijn de Does. Net als een jaar eerder ging de winst opnieuw naar Smit, die de eerste set nog wel aan De Does moest laten, maar daarna de beter bleek (4-6, 6-1, 6-1). In de HD3 ging de winst naar Roy Kruijer/Joey van der Sleen die met 6-4, 6-3 wonnen van Stef van Straalen/Robert Jan Paaij.

Een goed toernooi was er ook voor Chris de Waard die op zondag eerst de finale in het HE4 wist te winnen door Tim Emmerik met overtuigende cijfers te verslaan (6-2, 6-0). Hierna wist De Waard met zijn dubbelpartner Lina Yu ook nog te zegevieren in het GD4.

Veel publieke belangstelling kreeg met name de finale in de DD4 wat een Zes Wielen-onderonsje werd die in drie sets werd gewonnen door Lianne Bruin en Kim van Weering die de als eerste geplaatste Lous Oudejans en Carly Sieval met 6-3, 1-6, 6-2 wisten te verslaan. Zo mogelijk nog spannender waren de finales in de HD5 en HD6. met twee lange driesetters die pas in de tie-break werden beslsit. In de HD5 wonnen Jurgen Nieuwpoort en Max Dekker uiteindelijk van Rogier Bunink en Barry Koppes en in de HD6 ging de winst naar Nick Kramer en Carlo Smit die Jeroen en Jesse van Duin wisten te verslaan.

Alle uitslagen en standen zijn te vinden op de pagina van Toernooi.nl. Foto's en video's van de gehele toernooiweek zijn te vinden op de socials van Victorie Open Alkmaar en op DP Sportfotografie