WINKEL - Twee wedstrijden voor het einde van de competitie is Alkmaarsche Boys de belangrijke vierde plaats kwijtgeraakt door met 2-1 te verliezen bij VV Winkel.

Eerder dit seizoen won de ploeg van trainer Arjan Huisman nog met 8-1 van de blauw-witten, maar op het natuurgras van Winkel ontspon zich ditmaal een heel andere wedstrijd. Men trof een thuisploeg die streed voor elke meter en gebruik maakte van de ruimtes die onstonden op het Alkmaarse middenveld en zodoende kon Jorg Beers halverwege de eerste helft de score openen. De gasten kregen evenwel de nodige kansen, maar het geluk ontbrak aan Alkmaarse zijde.

Halverwege de tweede helft bracht Rick Fijnheer de marge op twee, maar de spanning keerde terug toen Sercan Yilmaz kort hierna een strafschop wist te benutten. Een slotoffensief van Alkmaarsche Boys leverde niets meer op waardoor in de resterende twee wedstrijden alleen winst nog telt om de nacompetitie te kunnen bereiken.

Komende maandag, tweede pinksterdag, dient Alkmaarsche Boys op eigen veld dan eerst af te rekenen met de huidige nummer drie in de stand, Hugo Boys.